Esittelyssä Pakohuone-coaching: Pakohuonepeli ja coachaus samassa

Uusi ja jännittävä Pakohuone-coaching yhdistää pakohuonepelin ja coachauksen.  Pakohuonepelit ovat kasvattaneet suosiotaan viime aikoina. Tarinaan heittäytyminen ja arvoituksen ratkaiseminen kiehtovat. Tiimi pääsee testaamaan tiimityöskentely- ja ongelmanratkaisutaitojaan olemalla fyysisesti keskellä jännitystarinaa. Mutta se on vasta lämmittelyä…

Mitä Pakohuone-coaching on? Mitä tapahtuu, kun hyppää mukaan seikkailuun? Tässä artikkelissa kerron lisää, joten jatka lukemista.

Pakohuonepelissä ja työelämässä on paljon samaa

Pakohuonepeli ja työelämä ovat kaksi eri asiaa, mutta niissä on yllättäen myös yhtäläisyyksiä. Molemmissa tarvitaan ajattelua, joka johtaa tekemiseen. Etenkin haastavassa työssä ajatuksien ravistelu on tarpeellista. Se, että saa uusia näkökulmia ja ideoita. Erityisen tärkeää tämä on työssä, jossa innovoidaan ja kehitetään jotain uutta.

Myös pakohuonepelissä tarvitaan uudenlaista ajattelua. Siinä on etuna se, että ympäristö on uusi. Jännitys ja seikkailuntunne virittävät aistit herkimmilleen ja ajatukset lähtevät laukkaamaan. Omassa tutussa työympäristössä uusien ideoiden ja näkökulmien saaminen ei ole kuitenkaan niin helppoa. Varsinkin, jos työ on hektinen ja lähellä on paljon ihmisiä.

Palaverista toiseen juokseminen, kiireiset työpäivät, jatkuvat deadlinet ja monia kolkutteleva riittämättömyyden tunne eivät edistä luovuutta, anna tilaa ajatella tai haasta ajatteluamme. Eli juuri niitä asioita, joita tarvitaan innovaatioihin ja kehittämiseen.

On hyvä tiedostaa, että meitä ihmisiä on erilaisia. Voi olla, että tiimissä kaikki eivät ehkä uskalla sanoa ajatuksiaan ääneen. Jokainen sanomaton ajatus on hukkaan heitettyä potentiaalia. Miten paljon heitämme hukkaan potentiaalia joka päivä?

Varsinkin nykyisin, kun maailma on jatkuvassa muutoksessa. Muutos kiihtyy koko ajan ja perässä voi olla vaikea pysyä. Sanotaan, että jokainen johtaja haluaisi nähdä tulevaisuuteen. Meillä on kuitenkin vain tämä hetki, emmekä pysty ennustamaan tulevaisuutta.

Tarvitaan luovuutta, ajattelun laajentumista ja uusia näkökulmia, jotka voivat antaa johtajille vihjeen: ”tuonne kannattaa suunnata”. Ennen kaikkea tarvitaan jokaisen potentiaalia, yhdessä ajattelua ja uskallusta sanoa asioita ääneen. Kun yritys oppii hyödyntämään tiimin koko potentiaalin, silloin työskentely saadaan uudelle tasolle. Kun ajatukset ja luovuus alkavat kukoistaa ilman rajoitteita, kaikki on mahdollista.

Juuri tähän tarpeeseen vastaa suunnittelemani Pakohuone-coaching. Se on ainutlaatuinen valmennuskokonaisuus koko Suomen mittakaavassa. Ympäristönvaihdos auttaa vapauttamaan ajatussolmuja. Ammattimaisena ajatuksen ohjaajana ja coachina autan saamaan ajatukset esille ja järjestykseen.

Pakohuone-coaching ─ Mistä on kyse?

Nimensä mukaisesti Pakohuone-coaching yhdistää seikkailullisen pakohuonepelin ja coachauksen. Sain idean tähän omasta kokemuksestani, kun olin itse pakohuonepelissä. Pelin jälkeen olin innostunut. Sitten minulla syttyi lamppu. Halusin yhdistää coachauksen ja pakohuonepelin. Otin yhteyttä Pakohuone Aivoriiheen ja siitä se sitten lähti. Valmennuskokonaisuus, jossa on kourallinen seikkailua, oli syntynyt.

Pakohuonepeli perustuu tiimityöskentelyyn, jossa yhdessä ratkoen on selvitettävä ratkaisu mysteeriin. Kaikkien panosta ja ajattelua tarvitaan. Coachaus puolestaan auttaa pääsemään tavoitteisiin. Yhä useampi yritys on huomannut, että ammattitaitoisen coachin avulla tavoitteisiin pääseminen helpottuu. Polku ei olekaan enää niin mutkainen tai ylämäkiä täynnä, kun rinnalla on coach.

Pakohuone Aivoriihi tarjoaa pakohuonepelin idyllisessä maalaismaisemassa, jonka näyttämönä on tallin ylinen. Pakohuonepeli kätkee sisälleen tarinan Ristosta, jonka arvoitusta porukka pääsee ratkomaan. Tarina kertoo varakkaalta vaikuttavasta liikemiehestä, joka vuokrasi itselleen mökin Porvoosta, Svartbäckin kylästä, päästääkseen irti ”Helsingin hulinoista”.

Mies vietti mökillä hiljaista elämää, mutta piti yhteyttä rikkaaseen, Helsingissä asuvaan naisystäväänsä neiti Tuppuraiseen. Kunnes eräänä päivänä Risto katoaa kuin maan nielemänä… Ja mikä oudointa, kaikki hänen tavaransa olivat paikoillaan!

Kyseessä on todellinen elämysseikkailu, vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Pakohuonepeli on tehokas lämmittely, jonka aikana tiimi pääsee heittäytymään seikkailuun. Siinä tarvitaan yhteen hiileen puhaltamista ja uskallusta sanoa ajatuksiaan ääneen. Kaikki ei ehkä ole sitä, miltä näyttää, mutta yhdessä on mentävä eteenpäin.

Pelin jälkeen alkaa coachaus, jossa porukka pääsee pureskelemaan asioita ja pohtimaan ääneen. Ammattimaisena ajattelun ohjaajana sekä dialogin ja vuorovaikutuksen asiantuntijana luon keskustelulle turvallisen ympäristön. Se antaa mahdollisuuden syvälliselle, eteenpäin vievälle ajatuksenvaihdolle. 

Suunnittelen jokaisen valmennuksen erikseen yrityksen tarpeisiin. Näin ollen Pakohuone-coaching on aina erilainen, juuri sinun yrityksellesi räätälöity. Myös ryhmäkoko on pieni, vain 3-6 henkilöä, jotta jokainen saa valmennuksesta parhaimman hyödyn.  

Näin Pakopeli-coaching auttaa yritystäsi

Minulta kysytään usein: ”miten Pakohuone-coaching voi auttaa juuri meidän yritystä”? Tämä on valmennuskokonaisuus, jossa lisänä on jännittävä, seikkailullinen pakohuonepeli. Uudessa ympäristössä on helpompi ajatella uudella tavalla ja saada uusia näkökulmia. Myös luovuus ja ajattelukyky kasvavat. Itse pakohuonepeli on rakennettu tarinallisesti ja nerokkaasti tuoden tiimille sopivasti haastetta.

Pakohuonepeli on toiminut erinomaisesti lämmittelynä, ajatusten ravistelijana ja liikkeellepanijana. Se rikkoo jään ja vie ajatukset muualle tutusta ja turvallisesta työympäristöstä. Pelin jälkeen valmennus on helpompi aloittaa ”puhtaalta pöydältä”, jolloin tunnelma on yleensä rento ja vapautunut.

Ei ole tavatonta, että pakohuonepeli laittaa ajatuksien lisäksi myös tunteet liikkeelle. Pelin aikana voi kokea jännitystä, innostusta, mutta myös turhautumista. Ja se on lopulta hyvä! Näin pakohuonepeli ei jätä ketään kylmäksi ja se antaa tilaa valmennuksessa käytävälle arvokkaalle keskustelulle ja pohdinnalle. 

On hienoa nähdä, kuinka johtohenkilöt ja tiimit heittäytyvät innolla peliin. Se on kuin jännittävä seikkailu. Jokainen pääsee kokeilemaan omia taitojaan, mutta pelissä käy hyvin pian selväksi, että kaikkia tarvitaan.

Coachaus on tärkeä osa, sillä siinä ryhmä pääsee ääneen ja laitamme ajatukset järjestykseen. Koulutettuna ammattimaisena ajattelun ohjaajana luon turvallisen ja luottamuksellisen tilan ääneen ajattelulle. Annan jokaiselle aikaa pohtia ja analysoida asioita.

Ohjauksessani ja kysymysteni avulla tiimit ovat saaneet AINA uusia oivalluksia. Ryhmästä riippuen oivallukset ovat olleet erilaisia. Joissakin tiimi saa oivalluksia parempaan työskentelyyn yhdessä, ryhmänä. Toisessa tiimissä kehitystyö saa aivan uudenlaisia näkökulmia ja uutta pontta työhön. Lopputuloksena voi olla paras palaveri ikinä.

Pakohuone-coaching hyödyt

✔ lisää luovuutta, ajattelukykyä ja oivalluksia

✔ työkavereista paljastuu uudenlaisia puolia

✔ ajatusjumit poistuvat ja ajatukset virtaavat uudella tavalla

✔ tiimityöskentely parantuu ja potentiaali kasvaa

✔ kehitysideoita ja potkua omaan työhön

Pakopeli pääkaupunkiseutu kutsuu seikkailuun

Tässä vaiheessa Pakohuone-coaching ajatuksena voi kutkuttaa, mutta et ehkä ole aivan varma, sopiiko tämä juuri sinun yrityksellesi tai tiimillesi. Pohdi rauhassa seuraavia kysymyksiä:

  • Oletko koskaan ajatellut, miten voisit parantaa ajatteluasi tai miten päästä ajatusjumeista eroon?
  • Tuntuuko, että ajatus ei juokse? Oletko innovoimassa ja kehittämässä jotain, mutta jokin ei vain tunnu loksahtavan paikoilleen?
  • Onko tiimiinne tullut uusi jäsen, ja haluat ottaa tiimin koko potentiaalin käyttöön?
  • Haluatko viedä tiimisi työskentelyn uudelle asteelle?

 

Jos vastasit johonkin kohtaan ”kyllä”, silloin Pakohuone-coaching voi sopia yrityksellesi. Pakohuonepeli ja coaching samassa on uudenlainen ja jännittävä elämysmatka. Pakohuonepeli on itsessään jännittävä, mutta ennen kaikkea Pakohuone-coaching on matka sisimpään. Ota minuun yhteyttä ja sovitaan maksuton etätapaaminen, jossa autan yritystäsi eteenpäin haasteenne kanssa. Etätapaaminen on ilmainen, eikä se sido sinua mihinkään.